Przepis i sposób przygotowania na: obiadek misz masz
Kroki postępowania
5 łyżek masło,
4 zabki czosnek,
1 sztuka cebula,
4 łyżki śmietana słodka,
1/3 łyżeczki mąka
margarynę wyładamy do woka ,rozpuszczamy.Cebulę obieramy, kroimy i podduszamy razem z wyciśnietym przez praskę czosnkiem.dodajamy szpinak, opłukany i porwany na mniejsze elemeenty.dodajemy śmietanę rozpuszczoną w wodzie- około pół szkalnki, posypujemy delikatnie mąka , mieszamy i doprawiamy do smaku.
70 dag pieczarki,
do posypania koperek,
do smażenia olej,
1 sztuka cebula
Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i podduszamy na rozgrzanym oleju wraz z obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę, podduszamy i doprawiamy do smaku. Martadele kroimy w plasterki grubsze.Smażymy na rozgrzanym oleju aby uformowały nam się uwypuklenia duże.POdsmażamy je mocniej, tzn ja tak wole, wypełniamy pieczarkami z cebulką i posypujemy koperkiem.
Dodajemy szpianak , i ziemniaczki posypane koperkiem