Nuggetst z kurczaka z sosem majonezowo-keczupowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    2
  • jajko

    2
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • sos

  • majonez

    1/2 szklanki
  • keczup

    4 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z kurczaka oczyścić, podzielić na niewielkie kawałki. Natrzeć solą, pieprzem i papryką słodką. Odłożyć na chwilę, by mięso przeszło smakiem przypraw. Kawałki kurczaka maczać w rozkłóconym jajku i panierować w bułce tartej, każdy kawałek po 2 razy. Smażyć na oleju na tak, aby zakrywał nuggetsy do połowy. Zrumienić na złoty kolor.
Przygotować sos - wymieszać keczup z majonezem. Podawać nuggetsy z tak powstałym dipem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 24.08.2012 19:27
pychotka !
daria2911 23.08.2012 15:41
super
tessinka 19.08.2012 22:06
Ladnie podane, a co tam na talerzu jeszcze jest oprócz nuggetsów i sosu?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat