Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nocna wytrawna owsianka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 1/2 szklanki
woda 3/4 szklanki (do moczenia płatków)
kabanos cienki 2 sztuki
cukinia 30 g
seler naciowy 1/2 łodygi
pomidorki koktajlowe 4 sztuki
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat duża szczypta
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Nocna wytrawna owsianka

Wieczorem płatki zalewamy wodą i odstawiamy na noc do lodówki.

Rano kabanosy kroimy w ok. 1 cm kawałki, a seler naciowy i pomidorki koktajlowe w kostkę, cukinię ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy kabanosy, seler naciowy i cukinię, lekko solimy i podsmażamy ok. 2 minuty. Po tym czasie dodajemy płatki owsiane odsączone z nadmiaru wody i razem podgrzewamy.

Na koniec dodajemy pomidorki koktajlowe i mieloną paprykę, doprawiamy do smaku solą wedle uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.06.2017 21:45
mega apetyczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak