Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nieopierzone gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
kapusta biała 1 mała główka
ryż 2 woreczki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Nieopierzone gołąbki

Mięso mielone wrzucamy do miski przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, natką pietruszki, papryka słodką. Mieszamy i odstawiamy. Kapustę kroimy w kostkę. i sparzamy wrzątkiem, odciśniętą kapustę wrzucamy do mięsa. W między czasie gotujemy ryż. Gdy już ryż się nam ugotuje i wystudzi wrzucamy go do miski z mięsem i wszystko razem mieszamy. Z powstałej masy formujemy nasze gołąbki . Następnie smażymy je na rozgrzanym oleju z każdej strony. Gdy już się ładnie zarumienią podlewamy bulionem (lub wodą) i dusimy pod przykryciem kilkanaście minut. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak