Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nici z cukru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl.
woda 8 łyżek

Porada

Dekoracja do lodów, deserów czy sernika.

Przepis i sposób przygotowania na: Nici z cukru

cukier dać do rondla z wodą i topiąc go na złoty kolor.
Rozłożyć papier do pieczenia.
Rondel z karmelem wstawić do zimniej wody.
Nabieraj widelcem goracy karmel i wykonuj nad papierem ruchy jak przy rysowaniu zygzaków.
Trzeba odczekac jak ozdoba ostygnie i zdejmij z papieru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak