naturalny mus jabłkowy

naturalny mus jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    3 sztuki
  • cukier waniliowy

    trochę
  • cynamon

    trochę
  • jabłka

    35 Reneta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania naturalny mus jabłkowy

Jabłka umyć, obrać, pokrajać, włożyć do rondla, podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody, rozgotować. Gdy nieco przestygną, zmiksować. Z białek ubić sztywną pianę. jabłka wymieszać z pianą, dodać cynamon i cukier waniliowy, wyłożyć do salaterki albo do porcjowych kompotierek. Oziębić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat