EWI

Natarty boczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • papryka mielona

  • sól

  • pieprz

  • boczek

    1,5 surowy bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Natarty boczek foto
Wszystkie przyprawy wsypujemy na talerz, dokładnie mieszamy. Dodajemy olej (tyle aby przyprawy się połączyły). Mieszamy.
Krok 2 - Natarty boczek foto
Boczek płuczemy, osuszamy papierowymi ręcznikami, układamy na folii aluminiowej. Następnie nacieramy boczek wcześniej przygotowanymi przyprawami. Zawijamy boczek folią aluminiową.
Krok 3 - Natarty boczek foto
Wstawiamy zawinięty w folię boczek do piekarnika na 1 godz. w 180 stopniach. Następnie odsłaniamy folię i pieczemy jeszcze 30 min. w 180 stopniach.

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 06.04.2014 19:55
pyszne mięsko
olkaaa 18.07.2013 07:32
wygląda smakowicie
Anna169Hosz 03.04.2013 23:22
Taki boczek, że aż miło popatrzeć:)
Katarzyna54 05.03.2013 08:51
wygląda bardzo dobrze
AURELKA 23.02.2013 14:34
pycha
Kasnaj 11.02.2013 17:16
Mniam
Andysz 10.01.2013 22:03
pysznie się prezentuje;)
Betka 10.01.2013 21:59
rewelacyjne;)
babajaga1969 29.12.2012 18:42
mniam, pysznie wygląda i choć raczej jadam mniej tłusto, to tego boczku spróbowałabym z chęcią

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat