Natarty boczek

EWI

EWI

Natarty boczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

  • zioła prowansalkie Prymat

  • papryka mielona

  • sól

  • pieprz

  • boczek

    1,5 surowy bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Natarty boczek
Wszystkie przyprawy wsypujemy na talerz, dokładnie mieszamy. Dodajemy olej (tyle aby przyprawy się połączyły). Mieszamy.
Krok 2 - Natarty boczek
Boczek płuczemy, osuszamy papierowymi ręcznikami, układamy na folii aluminiowej. Następnie nacieramy boczek wcześniej przygotowanymi przyprawami. Zawijamy boczek folią aluminiową.
Krok 3 - Natarty boczek
Wstawiamy zawinięty w folię boczek do piekarnika na 1 godz. w 180 stopniach. Następnie odsłaniamy folię i pieczemy jeszcze 30 min. w 180 stopniach.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

06.04.2014 19:55
pyszne mięsko

olkaaa

18.07.2013 07:32
wygląda smakowicie

Anna169Hosz

03.04.2013 23:22
Taki boczek, że aż miło popatrzeć:)

Katarzyna54

05.03.2013 08:51
wygląda bardzo dobrze

AURELKA

23.02.2013 14:34
pycha

Kasnaj

11.02.2013 17:16
Mniam

Andysz

10.01.2013 22:03
pysznie się prezentuje;)

Betka

10.01.2013 21:59
rewelacyjne;)

babajaga1969

29.12.2012 18:42
mniam, pysznie wygląda i choć raczej jadam mniej tłusto, to tego boczku spróbowałabym z chęcią

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat