Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Napoleonki z krakersami

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy
2 duże paczki
mleko
0,9 l.
mąka
1 szkl.
budyń śmietankowy
1 szt.
cukier wanilinowy
1 szt.
żółtka jaj
4 szt.
cukier
1 szkl.
masło
1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonki z krakersami

Do szklanki mleka dodać żółtka, mąkę, budyń i cukier waniliowy. To wszystko rozmieszać. Resztę mleka zagotować z masłem i cukrem, dodać mleczną mieszankę i ugotować na małym ogniu budyń.
Na blachę wyłożyć krakersy, na to ciepły budyń i przykryć warstwą krakersów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 11.01.2012 15:22
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak