Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka z wisni

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 1 kg
spirytus 1 litr
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka z wisni

wiśnie najlepiej bardzo soczyste i dojrzałe wkładamy do słoika szczelnie zamykanego i zalewamy spirytusem. pozostawiamy ok 4 tyg by owoce nabrały aromatu.. następnie zasypujemy owoce cukrem i co np tydzień zlewamy z nich sok do butelki. ten proces powinien trwać ok 6 tyg na koniec owoce wysypujemy na gazę i dokładnie wyciskamy sok.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 29.08.2012 21:24
Wiśnie w spirytusie zasypujesz cukrem? Gdzie trzymasz ten słój? Na słońcu czy w cieniu? Co po tych 6 tygodniach? Można już pić tą nalewkę? Robię nalewki od lat.Ale ten przepis jest tak niedkokładny,że nie skorzystałabym z niego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak