Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z głogu

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 50 ml
cukier 25 dag
głóg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z głogu

Owoce głogu powinny być przemarznięte, a jeśli nie to należy je przemrozić w zamrażarce. Wsypać do słoja i zalać spirytusem. Zakryć słój i odstawić na 2 tygodnie, codziennie nim potrząsając. Po 2 tygodniach zagotować 2 szklanki wody z cukrem i kilkoma goździkami. Zlać spirytus i połaczyć z ostudzoną wodą. Odstawić na kolejny tydzień. Następnie przefiltrować nalewkę przez gazę i rozlać do butelek. Dobrze żeby jeszcze trochę nalewka postała w ciemnym miejscu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 25.10.2013 08:59
jeszcze takiej nie piłam :-)
krystyna330 17.10.2013 09:06
musze taka zrobic
adelajda 07.06.2013 16:30
kusisz tymi alkoholami
Ewa104 25.03.2013 13:49
50 ml spirytusu na 2 szklanki wody i 1 kg głogu to chyba pomyłka? Nie byłoby czym zalać ani tym bardziej co zlać.Chyba powinno być 500ml?
paula99926 13.12.2012 22:20
uwielbiam takie połączenia ;)
fictor123 18.11.2012 10:27
musze taka zrobic
Chojłówna 24.10.2012 18:22
musi być dobra:)
matesko 20.09.2012 14:48
smaczna, próbowałam
Stenka 09.09.2012 11:55
Głóg zawiera naturalne substancje wspomagające pracę serca
okrysia 10.08.2012 15:48
smakowite
Stenka 10.08.2012 11:30
poczekam na tegoroczny głóg i spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak