Nalewka porzeczkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki czerwone

    1 kg
  • porzeczki czarne

    1 kg
  • cukier

    1 kg
  • spirytus

    1 /5 l
  • cynamon

    1 laska
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce dokładnie umyć i na 2-3 dni zasypać cukrem. Po tym czasie wlać alkohol i zostawić pod przykryciem na ok. 3 tygodnie. Odcedzić i przelewać do butelek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tonia 09.07.2011 15:21
wspaniały przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat