Nalewka malinowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    2 kg
  • Goździki całe Prymat

    3
  • pestki ze śliwek-zmiażdżone

    3
  • spirytus

    0,5 l
  • cukier

    0,75 kg
  • wódka

    0,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny zalać alkoholem,dodać cukier i goździki i odstawić na 3-4 tygodnie.Delikatnie potrząsać słojem co kilka dni.Po tym czasie zlać nalewkę i przcedzić.Rozlać do butelek i odstawić do chłodnego pomieszczenia na ok.pół roku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 30.04.2013 00:20
uwielbiam nalewki
Krzysztof15 03.08.2012 16:05
bajka
Luki 25.03.2012 11:14
super
Ada-Gaba 14.02.2012 19:27
pyszna
kate.500 01.01.2012 15:16
super smaczne
Marta41 17.12.2011 22:26
OOOO tak :D
malcik111 14.12.2011 17:15
kocham maliny i nalewki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat