nalewka jałowcowa

nalewka jałowcowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jałowiec

    2 łyż
  • skórka z cytyny

    3 szt
  • spirytus

    1 l
  • imbir

    kawałek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jagody jałowca rozgnieśc z mozdzierzu przełożyć do słoika zalać spirytusem zamknąc i odłożyć na 2 tyg od czasu do czasu potrząsać słoikiem. Cytryny sparzyć obrac ze skórki i posiekac drobno wraz z imbirem. Zlac płyn z jagód dodac do skóreki i imbiru i znó odstawic na 2 tyg. Po tym czasie znów przecedzamy i przelewamy do butelek odstawiamy na 1 miesiac by się \"przegryzł\"

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat