Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka jagodowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1 kg
spirytus 1 l
cukier 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka jagodowa

Jagody przebrać, umyć i osączyc na sicie. Włozyć do słoja i zasypać cukrem. Postawic w miejscu nasłonecznionym na około 4 dni, żeby puściły trochę soku. Następnie zalać spirytusem i odsawić na około 3 tygodnie. Po tym czasie zlać spitytus przez gazę, dodać 1 litr wody i zlać do butelek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Skoter 26.07.2013 11:54
ciekawa jestem smaku
matesko 21.03.2013 12:25
ciekawa jestem smaku
mic 06.08.2012 08:28
musi byc ciekawa w smaku
okrysia 29.07.2012 17:46
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak