Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka borówkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 50 ml
cukier 13 dag
borówki 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka borówkowa

Borówki przebrać, opłukać, przelać gotującą wodą, żeby straciły trochę goryczki a następnie osuszyć na ściereczce i wrzucić do słoja. Zalać sirytusem i pozostawić na miesiąć w nasłonecznionym miejscu. Nastepnie zlać przefitrowująć przez gazę. Zagotować pół litra wody i rozmieszać w niej cukier. Ostudzić wodę z cukrem i połączyć z nalewką sirytusową. Zlać do butelek i odstawić na kolejny miesiąc, żeby dojrzała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 15.01.2014 11:09
ciekawy przeppis
Róża1 22.11.2013 22:50
pierwsza klasa ta naleweczka:-)
adelajda 15.11.2013 09:39
super naleweczka :)
Jansko 05.10.2013 14:50
wyśmienita
aisza1 18.01.2013 13:55
mniam
Stenka 17.12.2012 08:27
dziękuję za pozytywne komentarze
fictor123 15.11.2012 08:29
na pewno pyszna
matesko 02.10.2012 12:06
smaczna
Skoter 03.09.2012 14:41
wspaniała
Stenka 22.08.2012 09:26
jeszcze borówki są
Rafał10 21.08.2012 17:51
mniam ! Taka naleweczka jest ekstra !
okrysia 21.08.2012 15:54
wygląda i brzmi bardzo apetycznie i zachęcająco. SMACZNE TO!
Anio?eczek 21.08.2012 15:45
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak