Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowy misz masz

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2% 1 szklanka
mąka pszenna 3/4 szklanki
jajko 1
sól do smaku
olej do smażenia
parówka 1
mozzarella w kulce 1
cebula 1
sos słodko-kwaśny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowy misz masz

Z mąki, mleka, jajka, soli zrobić ciasto naleśnikowe; upiec cienkie naleśniki.
Na patelni zeszklić cebulę, dodać do niej pokrojoną w plasterki parówkę, podsmażyć. Pod koniec smażenia dodać sos słodko-kwaśny. Taką mieszanką nadziewać naleśniki. Do środka/lub na wierzch ułożyć mozzarellę w plasterkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak