Naleśnikowe ryby z frytkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morszczuk

  • sok z cytryny

  • woda gazowana

    120ml
  • mąka

    60g
  • mąka kukurydziana

    50g
  • białko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z solą, pieprzem i mąką kukurydzianą. Rybę (rozmrożoną) osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić w kawałeczki (lepiej kroi się na w pół rozmrożona ryba) i natrzeć dokładnie sokiem z cytryny. Odstawić. Do mąki stopniowo dodawać zimną wodę i białko, mieszać cały czas. Rybę maczać w cieście, delikatnie obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju. Osuszyć na ręczniku z nadmiaru oleju. Podawać z frytkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
polly66 21.08.2012 09:38
ale bez piwa :P
pacpaw 20.08.2012 22:58
fish and chips
Magula 19.08.2012 15:44
fajne rybkihttp://www.doradcasmaku.pl/przepis/242896#

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat