Naleśnikowe roladki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Naleśniki podane trochę inaczej, a to z racji użycia patyczków do szaszłyków. Były smaczne i były trochę zaskoczeniem. Naleśniki można też zabrać np. do pracy.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na naleśniki:

  • mleko

    2.5 szklanki
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka

    2 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • olej

    1 łyżka
  • naleśniki

    5 sztuk
  • szynka

    5 plastrów
  • ser żółty

    5 plastrów
  • liście sałaty

    5 sztuk
  • serek

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naleśniki pieczemy wg wypróbowanego przepisu albo łączymy składniki na ciasto podane w przepisie. Każdy naleśnik smarujemy serkiem i kładziemy duży liść sałaty. Na sałacie kładziemy 1 duży plaster szynki albo 2 mniejsze, plaster albo dwa plastry żółtego sera. Zwijamy wszystko w dość ciasną roladkę naleśnikową, którą kroimy na cztery części. Po trzy albo cztery takie części nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Podajemy z ulubionym sosem (u mnie większość jadła z ketchupem).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat