EWI

Naleśnikowa zapiekanka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    30 dkg
  • koncentrat pomidorowy

    do smaku
  • sos tatarski

    wg uznania
  • serek topiony w plasterkach,

    wg uznania
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • kabaczek

    1 mała
  • papryka

    2 szt.
  • pieprz czarny mielony

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Naleśnikowa zapiekanka foto
Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażamy mielone mięso. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę. Dodajemy koncentrat, doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Naleśnikowa zapiekanka foto
Wykorzystujemy naleśniki wcześniej przygotowane.
W naczyniu żaroodpornym wykładamy dwa naleśniki. Następnie wykładamy połowę masy mięsnej. Rozprowadzamy na całej powierzchni masę, następnie na to wykładamy sos tatarski (kilka łyżek). Następnie układamy serek topiony. Zakrywamy wszystko kolejnymi 2 naleśnikami.
Krok 3 - Naleśnikowa zapiekanka foto
Krok 2 powtarzamy - tworząc 2 warstwy naleśnikowe. Wierzch smarujemy sosem tatarskim. Pieczemy w piekarniku około pół godziny w 180 st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 08.07.2014 14:45
świetny pomysł
Róża1 17.07.2013 15:44
super potrawka:-)
wlicka 12.04.2013 10:24
smakowicie wyglądają;)
Łucja 12.02.2013 22:12
smakowicie się zapowiada!!
Andysz 07.02.2013 09:02
mniam mniam;]
Pola5 31.01.2013 21:42
bardzo fajny przepis
Bernadeta1 26.01.2013 19:54
super przepis
Rafał10 18.12.2012 08:13
Właśnie tak myślałam, co dobrego zrobić z naleśników żeby były inne niż na słodko... dzisiaj obiadek będzie pyszny :)
Klausia 17.12.2012 11:26
Oj muszę spróbować :) To może być pycha! :) Zabieram do siebie :)
Poison1988 17.12.2012 06:42
pyszna zapiekanka :) też czasami robię na naleśnikach i wychodzi pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat