Naleśnikowa finezja

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka pszenna

    1 Szklanka
  • jajko

    2 Sztuki
  • mleko 2%

    Na Oko
  • masło

    2 Łyżeczki

Dodatki

  • porzeczki czerwone

  • ser biały

  • czekolada gorzka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto naleśnikowe: mąkę, jajka, mleko wymieszać w misce ( mleko dodaje stopniowo aby mieć odpowiednią konsystencję)
Na patelni wrzucamy łyżeczkę masła i smażymy naleśniki ( w zależności od grubości wlewamy ciasto na patelnie, ja robie cienkie)
Gdy usmażymy naleśniki smarujemy serem białym mielonym i posypujemy porzeczkami ( umyte)
W osobnej miseczce robimy kąpiel wodną dla czekolady
Naleśniki polewamy czekoladą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
atort111 05.07.2016 23:59
bajkowo ,mniam
ttrytka 05.07.2016 23:58
finezyjnie i smacznie
Bernadeta1 04.07.2016 21:06
pychotka takie naleśniki
Ola1young 04.07.2016 15:29
pyszne te naleśniki
Futka 04.07.2016 12:58
Niebo dla podniebiena <3
mirosława4 04.07.2016 11:00
apetycznie się prezentuje
Konczi 04.07.2016 10:42
wyglądają bajecznie - pycha !
Ewelina1991 04.07.2016 10:12
świetne naleśniki
Milena 04.07.2016 08:31
Wygląda przepysznie ! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat