naleśniki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • SZKLANKA MLEKA

  • szklanka wody

  • mąki

    2 szklanki
  • sól

  • jajka

    2
  • świeży szpinak

    1kg
  • mleka

    2łyżki
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej

  • sól

  • pieprz

  • ząbki czosnku

  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko łączymy z wodą, dodajemy olej, sól i mąkę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 20min. Ponownie mieszamy. Szpinak myjemy i smażymy na oleju ok.4min. Szatkujemy go i przekładamy do garnuszka. Zagęszczamy mlekiem rozmieszanym z mąką ziemniaczaną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz pokrojonymi ząbkami czosnku. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Na środek każdego nałożyć farsz. Zwinąć tak jak krokiety. Polać olejem, obtoczyć w tartej bułce i przysmażyć na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 30.09.2011 09:41
smaczne
Agnieszka/picola 15.09.2011 20:14
mój mąż takie lubi
Joanna108 12.11.2010 08:19
ze szpinakiem jeszcze nie jadłam... muszę spróbować.
magical66 07.11.2010 17:16
tez robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat