Naleśniki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    1/2 kg
  • pieczarki

    30 dag
  • żołądkowa gorzka

    20 dag
  • śmietana

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smażymy naleśniki.

Na drugiej patelni podsmażamy posiekane dwa ząbki czosnku na oleju, dorzucamy mrożony szpinak. Solimy pieprzymy do smaku. Dusimy powoli mieszajac co jakiś czas.

Pieczrki umyte i pokrojone dusimy na osobnej patelni. Można lekko je posolić żeby szybciej puściły wodę. Gdy już sie poddusza ok 15 min dorzucamy je do wcześniej duszącego sie szpinaku, mieszamy i dusimy jeszcze 10 min.

Na koniec dodajemy śmietankę, starty zółty ser, doprawiamy sola i pieprzem. 5 min i farsz nakładam na placki nalesnikowe - najchętniej jeszcze ciepłe, ale mozna je odsmazyc lub podgrzać w mikrofali...

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 22.10.2012 20:09
ciekawe..
Margo1 22.10.2012 20:09
ciekawe..
Niunia 29.05.2012 18:31
pyszne
agata1722 23.05.2012 10:49
po żołądkowej lepiej smakują:)
rosik93 05.04.2012 23:52
mniam
Anna141 03.07.2011 15:43
smaczne
Mariolka1 19.02.2011 20:42
też jestem ciekawa tego składnika jakim jest wódka, a mianowicie po co?
Barbara55 01.02.2011 15:49
na pewno nie zjem tego
kielcok1 23.01.2011 15:04
tylko nie szpinak!
Babciagramolka 22.01.2011 17:10
Mam tylko pytanie po co ta gorzka żołądkowa ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat