Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szpinak
1/2 kg -
pieczarki
30 dag -
żołądkowa gorzka
20 dag -
śmietana
250 ml
Przepis i sposób przygotowania Naleśniki ze szpinakiem
Na drugiej patelni podsmażamy posiekane dwa ząbki czosnku na oleju, dorzucamy mrożony szpinak. Solimy pieprzymy do smaku. Dusimy powoli mieszajac co jakiś czas.
Pieczrki umyte i pokrojone dusimy na osobnej patelni. Można lekko je posolić żeby szybciej puściły wodę. Gdy już sie poddusza ok 15 min dorzucamy je do wcześniej duszącego sie szpinaku, mieszamy i dusimy jeszcze 10 min.
Na koniec dodajemy śmietankę, starty zółty ser, doprawiamy sola i pieprzem. 5 min i farsz nakładam na placki nalesnikowe - najchętniej jeszcze ciepłe, ale mozna je odsmazyc lub podgrzać w mikrofali...
Komentarze (16)
Załaduj więcej komentarzy (6)