Naleśniki ze szpinakiem

Naleśniki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    1/2 kg
  • pieczarki

    30 dag
  • żołądkowa gorzka

    20 dag
  • śmietana

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Naleśniki ze szpinakiem

Smażymy naleśniki.

Na drugiej patelni podsmażamy posiekane dwa ząbki czosnku na oleju, dorzucamy mrożony szpinak. Solimy pieprzymy do smaku. Dusimy powoli mieszajac co jakiś czas.

Pieczrki umyte i pokrojone dusimy na osobnej patelni. Można lekko je posolić żeby szybciej puściły wodę. Gdy już sie poddusza ok 15 min dorzucamy je do wcześniej duszącego sie szpinaku, mieszamy i dusimy jeszcze 10 min.

Na koniec dodajemy śmietankę, starty zółty ser, doprawiamy sola i pieprzem. 5 min i farsz nakładam na placki nalesnikowe - najchętniej jeszcze ciepłe, ale mozna je odsmazyc lub podgrzać w mikrofali...

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 22.10.2012 20:09
ciekawe..
Margo1 22.10.2012 20:09
ciekawe..
Niunia 29.05.2012 18:31
pyszne
agata1722 23.05.2012 10:49
po żołądkowej lepiej smakują:)
rosik93 05.04.2012 23:52
mniam
Anna141 03.07.2011 15:43
smaczne
Mariolka1 19.02.2011 20:42
też jestem ciekawa tego składnika jakim jest wódka, a mianowicie po co?
Barbara55 01.02.2011 15:49
na pewno nie zjem tego
kielcok1 23.01.2011 15:04
tylko nie szpinak!
Babciagramolka 22.01.2011 17:10
Mam tylko pytanie po co ta gorzka żołądkowa ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat