Naleśniki ze świeżymi owocami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    50 dag
  • mleko

    2 szklanki
  • jajko

    2 szt
  • sól

  • olej

  • śmietana

  • cukier puder

  • mąka

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mleka wsypać, mąkę, wbić jajka i posolić ciasto. Dokładnie wymieszać, ciasto musi mieć luźną konsystencję. Upiec naleśniki na oleju. Owoce obrać z szypułek, opłukać, osączyć (truskawki trzeba wcześniej pokroić). Na każdy naleśnik nakładać warstwę owoców , składać prostokątną kopertę, obsmażyć szybko z obu stron na złoty kolor. Naleśniki kłaść na talerz, polać śmietaną i posypać cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pioge7 16.05.2012 08:56
mniam, pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat