Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki zapiekane ze szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 8 szt
czosnek 4 ząbki
masło 1 łyżka
szpinak mrożony 1 opakowanie
sól
pieprz
jajko
ser feta 200 g
masło pół kostki 200 gramowej
mąka 2 łyżki
mleko szklanka
Gałka muszkatołowa cała Prymat
ser żółty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki zapiekane ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Ząbki czosnku obrać i rozdrobnić, następnie podsmażyć na łyżce masła. dołożyć szpinak i smażyć aż do miękkości, wbić jajko i doprawić pieprzem, dodać fetę i smażyć do rozpuszczenia sera.
Krok 1 - Naleśniki zapiekane ze szpinakiem foto
2
przygotować sos beszamelowy: rozpuścić 3 łyżki masła, dodać mąkę, zamieszać i wlać mleko. gotować aż zgęstnieje, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową.
Krok 2 - Naleśniki zapiekane ze szpinakiem foto
3
Nalesniki zawijać ze szpinakiem, zalać sosem beszamelowym. Piec ok 20 minut w 180 stopniach, pod koniec posypac pod koniec żółtym startym serem.
Krok 3 - Naleśniki zapiekane ze szpinakiem foto
4
smacznego
Krok 4 - Naleśniki zapiekane ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwa27 14.01.2014 21:54
świetny przepis!
Kuchenka 14.01.2014 12:16
no pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak