Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z twarogiem i jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 150 gr
jajko 2 szt
mleko 250 ml
sól do smaku
woda gazowana do smaku
olej do smażenia do smaku
Farsz:
cukier puder 4 łyżki
jabłka prażone 200 gr
twaróg 150 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z twarogiem i jabłkami

Do mąki dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować, odstawić na 30 minut. Przed samym smażeniem dodać do ciasta wodę w takiej ilości aby uzyskać odpowiednią konsystencję ciasta (około 1/2 szklanki).
Ciasto nie może być za gęste, bo będzie ciężko rozprowadzało się po patelni. Naleśniki smażyć z dwóch stron na średnio rozgrzanej patelni, najlepiej teflonowej, na małej ilości oleju .
FARSZ: Twaróg jeśli nie zmielony, mixujemy, dodajemy jabłka i cukier. Mieszamy.
Na usmażone placki nakładamy farsz.
Naleśniki z nadzieniem można składać w trójkąty lub zwijać w rulony. W takiej postaci można je odgrzewać na patelni na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.04.2014 12:28
bardzo smaczne
Wojt@s
Wojt@s 02.09.2013 11:27
muszę spróbować
krystyna330 16.07.2013 08:47
smakowicie wygląda
Megi 10.04.2013 15:38
pyszunia, poproszę z dostawą do pracy:0

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak