Naleśniki z truskawkami

Naleśniki z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 2%

    100 ml
  • mąka

    200 gram
  • jajko

    1-2 szt.
  • truskawki świeże

    250 gram
  • cukier puder

    50 gram
  • olej

    2 łyżki
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Naleśniki z truskawkami

Z mleka, mąki, cukru, oleju i jaj przygotować naleśnikowe ciasto. Naleśniki smażyć na suchej patelni (zwierają już w sobie olej).
Truskawki umyć obrać z szypułek, wrzucić do garnka. Posypać cukrem pudrem i dusić do powstania musu. Kilka truskawek zostawić do dekoracji.

Naleśniki posmarować musem truskawkowym, zawinąć według upodobań i udekorować truskawkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

edi 04.02.2013 16:59
pycha
Kas2 15.08.2012 21:42
bardzo apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat