Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z sosem grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
maślanka 1 szklanka
jajko 2 szt
grzyby 1/2 kg
śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z sosem grzybowym

Ciasto na naleśniki - mąkę, jajka i maślankę wymieszać na jednolite ciasto. Dodajemy szczyptę soli i cukru. Smażymy naleśniki. Grzyby kroimy na drobne kawałki. Gotujemy. Następnie odcedzamy. Na patelni smażymy drobno posiekaną cebulę na złocisty kolor i dodajemy grzyby. Zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietany, soli, pieprzu i kurkumy. Na każdy naleśnik kładziemy grzyby i zawijamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 23.02.2017 12:57
Robię podobne, ale zawijam jak krokiety.
olkaaa 04.04.2013 07:25
bardzo lubię
Zdzisław 21.10.2012 00:29
i koniecznie barszcz do picia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak