Naleśniki z sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    30 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • kostka mięsna

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • mąka

  • olej do smażenia

  • naleśniki

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na małe plastry.
Rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, natrzeć plastry mięsa. Przygotowane mięso ciasno zwinąć w roladkę i ułożyć na talerzu zawinięciem do dołu, docisnąć.

Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć zraziki, dodać pokrojoną cebulę, zalać wodą i dodać kostkę mięsną, dusić do miękkości. Pod koniec duszenia oprószyć mąką, jeśli trzeba, ponownie oprószyć mąką (tyle by powstał sos). Doprawić do smaku.

Naleśniki zwijamy w grube rulony i kroimy w ślimaczki. Podajemy z przygotowanym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 18.02.2013 17:16
było smaczne
beatkaa153 11.11.2012 10:31
musi być smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat