Naleśniki z serem oblane czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • mleko

    2 szklanki
  • jajko

    3 sztuki
  • cukier

    1 łyżka
  • masło klarowane

    3 łyżki
  • czekolada

    50 g
  • twaróg

    250 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na naleśniki (mąka, mlako, jaja i masło oraz szczypta cukru do smaku) wymieszać dokładnie mikserem.
Smażyć naleśniki z dwóch stron uważając by się nei przypaliły.
Na środek każdego naleśnika nakładać twaróg wymieszany z cukrem, składac w trójkąty.
Gotowe naleśniki z nadzieniem przełożyć na talerz.
Polewać roztopioną w kąpieli wodnej, czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 11.07.2014 10:30
świetne naleśniki :)
w mojej kuchni 21.01.2013 20:51
smacznie się prezentują
jasiek 21.01.2013 20:47
jeszcze bym dodał bitą śmietanę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat