Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z serem i owocami
Jajka rozkłócić, wlać mleko, olej i wodę, dokładnie zmiksować. Dodać przesianą mąkę oraz sól. Zmiksować na gładkie ciasto. Odstawić na 15minut. Następnie smażyć na odrobinie oleju cienkie naleśniki, z obu stron na złoty kolor.
Nadzienie:
250g półtłustego sera,
125 serka mascarpone,
100g truskawkowego serka homogenizowanego,
1/2 laski wanilii,
3 łyżki cukru pudru,
1/2 kg mieszanych owoców (maliny, truskawki, jagody).
Twaróg zmiksować z mascarpone i serkiem homogenizowanym. Dodać cukier puder i nasiona wanilii. Dokładnie wymieszać. Masę rozsmarowywać na usmażonych naleśnikach, nałożyć ulubione owoce, złożyć. Podawać z odrobiną masy na wierzchu i mięty.