naleśniki z serem

naleśniki z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    15 dag
  • żółtka

    4 szt.
  • mleko

    ¼ litra
  • woda

    1/8 litra
  • sól

  • białka

    4 szt.
  • Nadzienie:

  • ser

    25 dag
  • żółtka

    1 szt.
  • masło

    3 dag
  • cukier do smaku

  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka, mleko i mąkę wymieszać i ubić, dodać wodę i sól. Ubić pianę z białek, do ubitej piany wlać ciasto- wymieszać. Rozgrzać patelnie z niewielka ilością tłuszczu. Nalać ciasto na patelnię smażyć naleśniki z obu stron.
Utrzeć masło z żółtkiem, rozetrzeć z serem, cukrem i cukrem waniliowym. Naleśniki smarować nadzieniem. Zapiec na patelni lub w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kriso

05.04.2011 08:28
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat