Nalesniki z rillettes

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • jajk

    2 szt
  • mleko

    1 szkl
  • woda

    1 szkl
  • sól

    szcz
  • cukier

    1 łyzka
  • rillettes

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski przesiewamy mąkę. Do mąki dodajemy szczyptę soli, łyżkę cukru oraz szklankę mleka i szklankę wody (może to być woda gazowana). Jajka po kolei wbijamy do miseczki sprawdzając ich świezośc i dopiero wtedy wrzucamy do maki. Całość miksujemy mikserem na gładkie ciasto. Nagrzewamy patelnię, spryskujemy olejem i wylewamy porcje ciasta. Smażymy na złoto z obu stron. Nalesniki smarujemy francuską pikantna pastą z kurczaka rillettes i zwijamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 14.10.2012 15:21
dziękuję
caffee_tea 13.10.2012 23:19
pycha
Sylwia26 13.10.2012 22:25
pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat