Naleśniki z pieczarkami Sylwii

Naleśniki z pieczarkami Sylwii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • mleko

    1/2 szklanki
  • mąka

    1 szklanka
  • olej

    1/3 szklanki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • pieczarki

    15 dkg
  • ser żółty

    10 dkg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Naleśniki z pieczarkami Sylwii

Kroki postępowania

Krok 1 - Naleśniki z pieczarkami Sylwii foto
Z jajka, mąki, mleka, oleju i soli przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Odstawiamy na około 20 minut. Potem smażymy naleśniki.
Krok 2 - Naleśniki z pieczarkami Sylwii foto
Pieczarki kroimy w plasterki a ser żółty trzemy na tarce o grubych oczkach. Pieczarki podsmażamy na małej ilości oleju (lub masełka). Nie solimy by nie puściły soku!
Krok 3 - Naleśniki z pieczarkami Sylwii foto
Usmażone pieczarki solimy i pieprzymy do smaku. Na każdy usmażony naleśnik nakładamy pieczarki, posypujemy serem żółtym i składamy na pół.
Krok 4 - Naleśniki z pieczarkami Sylwii foto
Posypujemy odrobiną sera żółtego. Tak przygotowany naleśnik podawać od razu. Można polać ketchupem. Można polać ketchupem jeśli ktoś lubi. Takie naleśniki można zamrażać. Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat