Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 250 g
pieczarki 200 g
ser żółty 200g
czosnek 4 ząbki
cebula biała 1 szt
olej
naleśniki 10 szt
jajko 1 szt
bułka tarta pikantna 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

Szpinak rozmrozić, przełożyć do garnka i dusić na małym ogniu, aż woda odparuje. Cebulę pokroić w piórka podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, kiedy już będzie miękka dodać pokrojone w talarki pieczarki, podsmażyć razem. Kiedy pieczarki i cebula będą już miękkie dodać warzywa do szpinaku. Jeśli farsz będzie jeszcze zbyt rzadki można dodać łyżkę bułki tarte. Kiedy farsz przestygnie,dołożyć starty na tarce żółty ser, doprawić czosnkiem oraz solą i pieprzem. Na naleśniki nakładać mniej więcej po łyżce farszu i składać na pół i jeszcze raz na pół. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce. Piec na rozgrzanej patelni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 02.02.2013 16:35
dobre
Betka 21.11.2012 20:59
uwielbiam naleśniki ze szpinakiem;)
Joanna46 21.11.2012 08:53
czarnyanioł1990, masz rację umieszczam już to info w przepisie :)dzięki za przypomnienie
czarnyaniol1990 21.11.2012 08:29
ser najlepiej dodawac do przestudzonego farszu to sprawi ze ser rozpusci sie dopiero w srodku nalesnika :)
Bernadeta 21.11.2012 08:28
tak ,lubie taka wersje naleśników
caffee_tea 20.11.2012 22:25
rewelacja !
Lemon 20.11.2012 21:57
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak