Naleśniki z parówkami - panierowane

Naleśniki z parówkami - panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    25 dkg
  • woda gazowana

    1 szkalanka
  • jajko

    2 sztuki
  • parówki cienkie

    7 sztuk
  • kechup

    2-3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • Sól do ciasta

    1 szczypta
  • żółty ser starty

    4 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Naleśniki z parówkami - panierowane

1. Wszystkie składniki na naleśniki wymieszać mikserem. Odstawić na 10 minut. Smażymy naleśniki na patelni teflonowej bez tłuszczu.


2. Każdy naleśnik smarujemy cienko keczupem. Układamy parówkę posypujemy startym serem. Zwijamy ciasno w rulonik.

3. Naleśniki panierujemy w jajku i tartej bułce. Na rozgrzanej oliwie smażymy z wszystkich stron. Podajemy na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

RenataZ-et 18.02.2014 21:44
ładnie wyglądają
Klausia 13.12.2013 13:38
lubię takie naleśniki, swojego czasu bardzo często takie robiłam :)
Motorek 17.10.2013 17:30
fajny pomysł
Ewelina38 23.09.2013 12:57
też robię z parówkami ale dodaję jeszcze pieczarki i zasmażam na masełku, Twoje też pyszne wyglądają......
czekoladka_m 20.08.2013 14:54
Fajny pomysł na odmianę naleśników;)
IwonaDD 04.08.2013 11:29
super wyszły
jeta72 01.08.2013 11:51
dla mnie super!!! :-)
Wafelek2601 23.07.2013 22:01
Fajny pomysł na pyszną kolację
Adam/ZUB3R 16.06.2013 21:27
smaczne naleśniki
romanrafal
romanrafal 12.06.2013 16:46
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat