Naleśniki z parówkami - panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    25 dkg
  • woda gazowana

    1 szkalanka
  • jajko

    2 sztuki
  • parówki cienkie

    7 sztuk
  • kechup

    2-3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • Sól do ciasta

    1 szczypta
  • żółty ser starty

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Wszystkie składniki na naleśniki wymieszać mikserem. Odstawić na 10 minut. Smażymy naleśniki na patelni teflonowej bez tłuszczu.


2. Każdy naleśnik smarujemy cienko keczupem. Układamy parówkę posypujemy startym serem. Zwijamy ciasno w rulonik.

3. Naleśniki panierujemy w jajku i tartej bułce. Na rozgrzanej oliwie smażymy z wszystkich stron. Podajemy na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 18.02.2014 21:44
ładnie wyglądają
Klausia 13.12.2013 13:38
lubię takie naleśniki, swojego czasu bardzo często takie robiłam :)
Motorek 17.10.2013 17:30
fajny pomysł
Ewelina38 23.09.2013 12:57
też robię z parówkami ale dodaję jeszcze pieczarki i zasmażam na masełku, Twoje też pyszne wyglądają......
czekoladka_m 20.08.2013 14:54
Fajny pomysł na odmianę naleśników;)
IwonaDD 04.08.2013 11:29
super wyszły
jeta72 01.08.2013 11:51
dla mnie super!!! :-)
Wafelek2601 23.07.2013 22:01
Fajny pomysł na pyszną kolację
Adam/ZUB3R 16.06.2013 21:27
smaczne naleśniki
romanrafal 12.06.2013 16:46
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat