Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
2 szt -
mleko
1/2 szklanki -
mąka
4 łyżki -
sól
1 szczypta -
olej
4 łyżki -
owoce
300 g
Przepis i sposób przygotowania Naleśniki z owocami ekologicznymi
Masło stopić. Jajka wymieszać z mlekiem, mąką, szczyptą soli, wodą mineralną i stopionym masłem. Ciasto przykryć i odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć na nim naleśniki i przełożyć na talerz. Na naleśnikach rozsmarować owoce ekologiczne, uformować dowolny kształt i podawać.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)