Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z musem z rabarbaru i syropem z mniszka.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mleko 1 szklanka
jajko 2 sztuki
mąka tortowa 1 kopiasta szklanka
sól szczypta
proszek do pieczenia szczypta
cukier do smaku

Mus

rabarbar 40 dag
miód z mniszka lekarskiego do smaku

Dodatkowo

olej do smażenia
miód z mniszka lekarskiego według uznania

Porada

Patelnia do smażenia o średnicy około 18- 20 cm. Z przepisu powinno nam wyjść 6 naleśników.

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z musem z rabarbaru i syropem z mniszka.

1. Składniki ciasta miksujemy na gładkie bez grudek o odpowiedniej konsystencji ciasto. Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju. Usmażone osączamy dokładnie na papierowym ręczniki z nadmiaru tłuszczu i studzimy.

2. Rabarbar oczyszczamy, myjemy i osuszamy, następnie kroimy na małe kawałki, przekładamy do garnka, podlewamy niewielką ilością gorącej wody, dusimy do rozgotowania rabarbaru i odparowania całego płynu. Na koniec mus słodzimy syropem do smaku i studzimy.

3. Naleśniki smarujemy musem i zawijamy w ruloniki.

4. Podajemy udekorowane syropem z mniszka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 23.04.2016 08:03
Dziękuję:)
bietka 22.04.2016 21:24
pyszne naleśniczki :)
gusia1000 22.04.2016 20:41
Bardzo dobre.
Renataj 22.04.2016 20:25
Interesujący pomysł na mus - takiego jeszcze nie jadłam.
pestka 22.04.2016 19:46
lubię takie owocowe naleśniki
Bernadeta1 22.04.2016 19:42
bardzo smaczne, chętnie bym takie zjadła
noninka77 22.04.2016 19:23
Takich jeszcze nie jadłam. Zapewne pyszne :)
Marta1986 22.04.2016 18:24
pyszne nalesniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak