Naleśniki z mortadelą i żółtym serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto naleśnikowe

  • mąka pszenna

    3 szklanki
  • mleko

    2,5 szklanki
  • jajko

    3
  • Sól morska ziołowa Prymat w młynku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Koperek suszony Prymat

    opcjonalnie

Dodatkowo

  • mortadela

  • ser żółty

  • ketchup pikantny

    do podania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Naleśniki z mortadelą i żółtym serem foto
Mleko, mąkę i jajka miksuję ze szczyptą soli, pieprzu i suszonym koprem (koper opcjonalnie) na gładkie dość gęste ciasto. Odstawiam na chwilę.
Krok 2 - Naleśniki z mortadelą i żółtym serem foto
Przygotowuję ser i kroję na plastry mortadelę
Krok 3 - Naleśniki z mortadelą i żółtym serem foto
Rozgrzewam posmarowana olejem patelnię po czym wlewam na nią porcje ciasta, układam na nim mortadelę i plasterek żółtego sera. Smażę do ścięcia się ciasta, po czym składam naleśnik na pół.
Krok 4 - Naleśniki z mortadelą i żółtym serem foto
Podsmażam z obu stron na złoty kolor. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe podane z ketchupem ;-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 19.03.2015 18:09
ciekawy pomysł warty wypróbowania
Laila2786 19.03.2015 16:13
super pomysł
NatalkaC 19.03.2015 15:03
Fajny pomysł muszę wypróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat