Naleśniki z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2
  • mąka

    2 szkl
  • mleko

    2 szkl
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • cebula

    1
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jajek, mąki, mleka i szczypty soli usmażyć naleśniki.Na patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, dodać mięso mielone i przyprawy.Smażyć aż mięso będzie gotowe.Na naleśnika kłaść porcję farszu mięsnego i zawijać.Podsmażyć naleśniki na patelni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 27.01.2014 19:15
ciekawe,muszę spróbować
katarzyna124 21.10.2011 11:12
ale w smaku zupełnie inne
Juleczka20 20.10.2011 21:14
czyli takie nieopanierowane krokiety?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat