Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naleśniki z kremem twarogowo- budyniowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
1 szklanka
woda
1/2 szklanki
mąka pszenna
1 szklanka
jaja
1 szt
sól do smaku
Sklep Prymat
cukier wanilinowy
1 opakowanie
budyń waniliowy
1 opakowanie
mleko 2%
2 szklanki
smietana 18%
5 łyżek
twaróg
1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kremem twarogowo- budyniowym

Z mleka, mąki, wody i jajka przygotowujemy ciasto. Naleśniki smażymy partiami i zostawiamy do przestudzenia.
Budyń gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu i studzimy. Twarożek urabiamy ze śmietaną i cukrem waniliowym. Do twarożka dodajemy partiami budyń i ucieramy na gładką masę. Gotowym kremem smarujemy naleśniki i dowolnie zwijamy. Podsmażamy na złoto na masełku. Polewamy delikatnie czekoladą lub sosem truskawkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak