Naleśniki z kaszą i białym serem - 2 propozycje podania

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Bulion grzybowy

    2 rzy objętość kaszy
  • ser biały

    350 g
  • szczypiorek

  • koperek

  • papryka czerwona

    0,5 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    8 sztuk
  • masło

    1 łyżka
  • sól, pieprz

  • naleśniki

  • kasza

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

NALEŚNIKI: 3 jajka, 1 szklanka wody, 1,5 szklanki mleka, ok 1,5 szklanki mąki, 4 łyżki oliwy, szczypta soli.


Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować razem z oliwą.

Kaszę ugotować w bulionie grzybowym, do całkowitego wchłonięcia wody. Cebulę i pieczarki pokroić drobno, usmażyć na łyżce masła. Paprykę czerwoną pokroić w kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekać. Wszystko razem połączyć, przyprawić solą, pieprzem.

W międzyczasie usmażyć nalesniki.

I. Wersja: Na naleśniki, na środek nałożyć farsz, zwinąć, podawać na ciepło.

II. Wersja : Na całe naleśniki rozsmarować równomiernie farsz, zwinąć w roladkę, koniec wysmarować białym serkiem ( aby się nie odklejały), pokroić po skosie na kawałki, podawać jako przekąskę na zimno.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 19.06.2012 11:47
ładnie podane
ewelina/bunia 07.04.2012 11:41
super
iziona 26.02.2012 15:50
Cudne, a farsz faktycznie niespotykany :)
1j1o1l1a1 26.02.2012 15:37
niespotykany "farsz" :)
[email protected] 26.02.2012 14:33
ffajne
msmariusz 26.02.2012 12:31
ładnie podane i pewnie pyszne
stokrotka 26.02.2012 11:46
ŚWIETNE

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat