Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z jarmużem i łososiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 3 szt
cebula 1 szt
jarmuż 100 gram
łosoś wędzony 125 gram
oliwa 2 łyżki
ser żółty 150 gram
jogurt naturalny 180 gram
koperek 1/2 pęczka
oliwa czosnkowa 1 łyżka (do sosu)
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jarmużem i łososiem

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w dość drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie.
Krok 1 - Naleśniki z jarmużem i łososiem foto
2
Jarmuż umyć, osuszyć, usunąć twarde łodygi. Dodać do cebuli i dusić kilka minut, aż liście zmiękną.
Krok 2 - Naleśniki z jarmużem i łososiem foto
3
Łososia (najlepiej filet wędzony na gorąco) podzielić na mniejsze kawałki i dodać do jarmużu. Wymieszać i smażyć razem przez chwilę.
Krok 3 - Naleśniki z jarmużem i łososiem foto
4
Nałożyć farsz na naleśniki. Posypać serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach. Zwinąć na cztery części.
Krok 4 - Naleśniki z jarmużem i łososiem foto
5
Smażyć gotowe naleśniki na roztopionym maśle, tak, aby ser się rozpuścił.
Krok 5 - Naleśniki z jarmużem i łososiem foto
6
Przygotować sos: do jogurtu naturalnego dodać pieprz, oliwę oraz posiekany koperek. Dokładnie wymieszać i polać sosem naleśniki.
Smacznego :)
Krok 6 - Naleśniki z jarmużem i łososiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 07.02.2017 21:22
super pomysł
ilka01 07.02.2017 16:18
moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak