Naleśniki z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

  • śmietana 12%

  • jagody

  • cukier puder

  • bita śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

naleśniki smażymy wg tradycyjnego przepisu.
w małej miseczce ugniatamy lekko jagody i mieszamy ze śmietaną i cukrem pudrem (cukru dodajemy według uznania).
tak przygotowane jagody zawijamy w naleśnik, który z wierzchu można jeszcze polać bitą śmietaną i posypać świeżymi jagodami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
emylka86 19.08.2012 14:47
Iza chodzi ci o to, by w środku jagody były poduszone tylko z cukrem pudrem? nie próbowałam tak robić, ale pewnie da radę i tak tylko że nie będą tak wilgotne jak ze śmietaną
Rafał10 31.07.2012 09:16
świetne zdjęcie :) pyszne danie !
iziona 31.07.2012 07:59
Apetyczny widok :)
Iza10 30.07.2012 22:46
a zamiast śmietany cukier puder może być?
tessinka 30.07.2012 21:38
ale pysznie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat