Naleśniki z farszem pieczarkowym

Naleśniki z farszem pieczarkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Naleśniki

  • mleko

    2,5 szkl
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    2 szkl
  • olej

    2 łyżki
  • sól

    szczypta

Farsz

  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • olej

    4 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • ser żółty

    10 dag
  • śmietana

    4 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki na ciasto wymieszać mikserem na gładką masę. Na patelni o średnicy 26 cm rozgrzać tłuszcz, wylać porcję ciasta i usmażyć naleśniki. Pieczarki, cebulę oraz czosnek pokroić w kostkę, posypać solą, pieprzem i podsmażyć na oleju do miękkości. Do podsmażonych pieczarek dodać starty na tarce o dużych oczkach ser, śmietanę oraz koncentrat pomidorowy. Farsz dokładnie wymieszać i w razie potrzeby doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Naleśniki posmarować farszem, zwinąć i wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i zapiekać około 10 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat