Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z farszem mięsnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki

mąka pszenna 2 szkl
mleko 1 i 1/4 szkl
woda gazowana 1 szkl
jaja 4
sól szczypta

farsz

mięso gotowane 400-500 g
cebule 2
sól
pieprz
posiekana dymka ze szczypiorem 2 łyżki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z farszem mięsnym

Naleśniki:
Składniki na ciasto miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wylewamy porcje ciasta na posmarowaną tłuszczem patelnię i smażymy dość cienkie naleśniki.
Farsz:
Mięso mielimy w maszynce. Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę i smażymy na dwóch łyżkach oleju. Usmażoną cebulę dodajemy do mięsa razem z przyprawami i posiekaną dymką.
Farszem smarujemy naleśniki i zawijamy krokieciki.
Możemy podsmażyć je na masełku.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.04.2014 15:39
bardzo lubię takie naleśniki
dodi 23.04.2014 11:33
ale bym zjadła
Sylwia26 23.04.2014 10:37
pysznie wyglądają
pestka 23.04.2014 09:24
bardzo smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak