Naleśniki z farszem marchewkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • jajka

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    15 dag
  • marchewka

    6 sztuk
  • śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko należy zmiksować z jajkami, szczyptą soli i mąką pszenną. Z tak powstałego ciasta naleśnikowego należy wylewać porcje na rozgrzaną patelnię. Naleśniki smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Marchewkę należy oskrobać, opłukać i ugotować w niewielkiej ilości wody, następnie rozdrobnić ją przy użyciu widelca lub blendera. Gdy marchewka już wystygnie trzeba wymieszać ją ze śmietaną i solą. Tak przygotowanym nadzieniem marchewkowym smarować naleśniki i składać je na kształt chusteczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 23.05.2013 22:45
Bardzo dobre
IKrakowianka 17.10.2012 22:22
pomysłowe :)
Niunia 29.05.2012 18:31
mniam pyszne
IZABELA29 21.11.2011 07:48
fajny pomysł z tą marchewką.
Iwusia 13.08.2011 23:23
takich nie jadłam, a warto wypróbować chyba :)
Karolina69 26.07.2011 10:24
fajne
Barbara55 26.01.2011 16:06
beznadziejny farsz
Babciagramolka 22.01.2011 17:04
Na taki farsz nie wpadłam
kielcok1 20.01.2011 14:45
ten farsz zdecydowanie mi nie odpowiada
berys18 09.01.2011 11:55
ciekawe nadzienie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat