naleśniki z farszem brokułowo pieczarkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szklanki
  • mleko

    1,5 szklanki
  • woda

    1 szklanka
  • jajko

    2 sztuki
  • pieprz

  • sól

  • pieczarki

    0,75 dag
  • cebulka

    2 duże sztuki
  • brokuł

    1 duży
  • masło

    0,25 kostki
  • pieprz biały Prymat

  • ser żółty

    40 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmiksować składniki na cisto, czyli makę, wodę, meleko, jaja, pieprz i sól. Pieczarki i cebule obrać, umyć pieczarki, cebule i brokuła. Brokuła ugotować. Rozgnieść widelcem, cebule i pieczarki posiekane podsmażyć na maśle, dodac sól i pieprz. Z ciasta usmażyć nalezniki, rozsmarowac na nich brokuła, pieczarki z cebulką, połowę sera wysypać i złożyć w kopertki. Dosypać serem żółtym i podsmażyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rosik93 30.09.2010 12:35
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat