Naleśniki z dżemem morelowym

Naleśniki z dżemem morelowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • mleko

    2 szklanki
  • woda

    2 szklanki
  • jajko

    3 sztuki
  • sól

    do smaku
  • dżem morelowy

    1 słoik
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Naleśniki z dżemem morelowym

Ciasto: Do miski wbijam jaja, dodaje mleko i roztrzepuje. Następnie dodaje mąkę, sól i mieszam na jednolitą masę. Następnie dodaję wodę i mieszam, najlepiej za pomocą miksera. Ciasto rozlewam małą chochelką na rozgrzaną patelnię i delikatnie rozprowadzam. Kiedy ciasto delikatnie odstaje od brzegu obracam je na drugą stronę.

Nadzienie: Na przygotowane ciasto dodaje 2 łyżki dżemu morelowego i zawijam. Tak przygotowane naleśniki
odsmażam jeszcze na patelni tak aby dżem również nieco się podgrzał i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Betka 01.12.2013 23:01
rewelacja;)
mic 02.09.2012 15:11
szkoda tylko,ze jak sie robi naleniki to troche sie schodzi, al ja lubie
dianix 27.08.2012 14:44
pyszny obiadek
wojtek5 20.08.2012 16:06
slodko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat