Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z dżemem morelowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
mleko 2 szklanki
woda 2 szklanki
jajko 3 sztuki
sól do smaku
dżem morelowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z dżemem morelowym

Ciasto: Do miski wbijam jaja, dodaje mleko i roztrzepuje. Następnie dodaje mąkę, sól i mieszam na jednolitą masę. Następnie dodaję wodę i mieszam, najlepiej za pomocą miksera. Ciasto rozlewam małą chochelką na rozgrzaną patelnię i delikatnie rozprowadzam. Kiedy ciasto delikatnie odstaje od brzegu obracam je na drugą stronę.

Nadzienie: Na przygotowane ciasto dodaje 2 łyżki dżemu morelowego i zawijam. Tak przygotowane naleśniki
odsmażam jeszcze na patelni tak aby dżem również nieco się podgrzał i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 01.12.2013 23:01
rewelacja;)
mic 02.09.2012 15:11
szkoda tylko,ze jak sie robi naleniki to troche sie schodzi, al ja lubie
dianix 27.08.2012 14:44
pyszny obiadek
wojtek5 20.08.2012 16:06
slodko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak