Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEŚNIKI Z DYNIĄ, SERKIEM RICOTTA I SYROPEM KLONOWYM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2i1/2 szklanka
woda gazowana 1 szklanka
mąka pszenna 3 szklanka
jajko 1-2 sztuka
ser ricotta 2 opakowania
syrop klonowy 3 łyżka
dynia 1 szklanka
jabłko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: NALEŚNIKI Z DYNIĄ, SERKIEM RICOTTA I SYROPEM KLONOWYM

Z podanych składników wyrobić ciasto i usmażyć naleśniki.

Jabłko zetrzeć na tarce o średnich oczkach, połączyć z rozdrobnioną dynią i przełożyć na suchą, rozgrzaną patelnię, dodać cukier. Powinny puścić i odparować sok oraz zmięknąć. Pozostawić do całkowitego ostudzenia.Następnie dodać do dyni serki ricotta i syrop klonowy, dokładnie połączyć ze sobą.Wykładać farsz na naleśniki,zawijać w rulony.Ułożyć na talerzach i polać syropem klonowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 05.09.2014 17:11
Ekstra te naleśniki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak