Naleśniki szpinakowe z serem i szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • mleko

    1 szklanka
  • jajko

    1 szt
  • szpinak mrożony

    20 gram
  • sól

  • szynka gotowana

    15 dkg
  • ser żółty

    20 dkg
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto nalesnikowe robimy tradycyjnie, miksujemy wszytskie skłądniki, na koniec dodajemy rozmrożony szpinak, miksujemy. Smazymy nalesniki. Szynkę i ser kroiny na małe paseczki.Nastepnie nalesnik układamy na patelni, na to wrzucamy ser, szynkę i zioła prowansalskie, skladamy na pół i przesmażamy z obu stron, aż ser się stopi w śroku. można podawać z sosami lub keczupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 24.07.2011 17:01
dobre
Jolanta40 28.06.2011 15:40
pomysłowe
accee 05.04.2011 22:44
Extra
Misiabe 05.04.2011 22:06
smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat